Kutjes van jonge vrouwen klein zwat kutje xnxx
Eerder gehoord, maar pas later beseft. Ze willen je niet hebben met je magere stack. Ze gaan je niet helpen als je falende bent. Bitches ain’t shit, ook al is ze m’n type. Ze lijkt op een engel, maar bitches bedriegen. En opzichzelfstaand toch ook niet problematisch. Dat wordt het wel als je kijkt naar het Nederlandse hiphop-landschap. Luister de invloedrijke Woordenschat-playlist op Spotify duizend abonnees en je hoort heel wat denigrerende opmerkingen langskomen.
Check het werk van een aantal superpopulaire Nederlandse rappers en je hoort telkens kleine seksistische steekjes. Natuurlijk is dit een breder maatschappelijk probleem dat in allerlei media zichtbaar is, er is ook een heleboel hiphop waarin vrouwen liefdevol worden neergezet en het genre kent zoveel vertakkingen dat je nauwelijks van dé hiphopscene kunt spreken, maar toch kun je wel degelijk stellen: er is geen enkel ander muziekgenre in Nederland waarin zoveel seksistische boodschappen te horen zijn en vrouwen er zo bekaaid vanaf komen als in hiphop.
Not by a long shot. Dat zal niemand ontkennen. Een kleine bloemlezing. Geweld tegen vrouwen is in sommige gevallen ook prima Kevin rapte ooit hoe hij een meisje uit een rijdende auto gooit zoals Gucci Mane ook heeft gedaan. Wat moet je daar nou mee als je een hart hebt voor hiphop, maar ook voor gelijke rechten voor alle mensen bent en tegen vrouwenonderdrukking en discriminatie want seksisme is discriminatie op grond van iemands geslacht?
Natuurlijk hoef je geen individuele rappers te cancellen. Veel artiesten doen dit ook niet per se bewust of uit kwade wil, maar bijvoorbeeld omdat ze zien dat andere artiesten al decennia succes oogsten met zulke tracks en het publiek hier kennelijk op zit te wachten. Tegelijkertijd is de intentie minder belangrijk dan de impact ervan. Het is nog knap lastig om daar een serieuze discussie over te voeren. Hiphop-boegbeelden schieten dan al gauw in de verdediging ook niet onbegrijpelijk , en je krijgt vaak een paar pittige verwijten voor de kiezen.
Rappers verheerlijken seksisme niet, ze laten zien wat er speelt in de maatschappij. Luister het gesprek tussen Tim Hofman en Vincent Patty maar eens in deze Wilde Haren-podcast , het is exemplarisch voor dit soort discussies. Hofman stelt dat de misogynie in hiphop groot is. Artiesten zijn zulke grote rolmodellen dat heel veel mensen taalgebruik of visies overnemen, denkt Hofman. Dat is echt zo. Kunst is gevrijwaard van die verantwoordelijkheid.
Het gaat niet lelijke dingen in stand houden. Ik geloof dat daarvoor de invloed te klein is. In dit interview met 3voor12 doet Patty een paar weken eerder precies hetzelfde, terwijl hij in datzelfde interview óók zegt hoe belangrijk artiesten als Henkie T, Josylvio en Frenna zijn voor jongerencultuur. Hij noemt hiphop — terecht — de dominante jeugdcultuur in Nederland. Want wij hebben wel goede bedoelingen. Wat die goede bedoelingen verder precies inhouden?
Een rapper moet ongefilterd kunnen rappen wat hij wil. Maar wacht eens even. Als een collega op de werkvloer elke meeting weer tussen neus en lippen door een vrouwonvriendelijke opmerking maakt, dan zou je hem daar toch ook op aanspreken? En je jonge neefje op het kerstdiner al helemaal, toch? Een platenmaatschappij is niet alleen een museum dat werk tentoonstelt van een kunstenaar — zoals Patty zegt — maar ook een grote familie én een commercieel bedrijf waar de schoorsteen moet roken.
En je mag hen best verantwoordelijk houden als zij munt slaan uit muziek met seksistische boodschappen, terwijl ze diezelfde artiesten ook best kunnen uitleggen dat seksisme een vorm van discriminatie is. En ze daarmee helpen een systeem van onderdrukking in stand te houden, in plaats van onderdeel van de oplossing te zijn. Want voor de duidelijkheid: natuurlijk hebben misogyne boodschappen in hiphop wel invloed op de luisteraar.
Daar is zeker in de Verenigde Staten veel onderzoek naar gedaan. Vrouwen die een agressieve videoclip bekijken, zijn achteraf eerder geneigd om geweld tegen vrouwen te accepteren link. Blootstelling aan bepaalde hiphop doet seksistische attitudes richting vrouwen toenemen link. Seksueel-agressief gedrag bij mannen wordt gestimuleerd door naar misogyne hiphop te luisteren link.
Aan de Universiteit van Amsterdam doet zij al jaren onderzoek naar seksuele en seksistische mediainhoud en de invloed op jongeren. In Nederland is er nog nauwelijks specifiek onderzoek gedaan naar hiphop, maar in bredere context kan ze er wel wat over zeggen. Jongeren die vanuit hun eigen omgeving meer seksisme meekrijgen, luisteren ook eerder muziek waarin hun denkbeelden worden bevestigd.
Er zijn ook experimenten gedaan waaruit een directe invloed blijkt op de luisteraar. Als je die gedachten paraat hebt en je komt iemand tegen, dan zul je je er ook naar gaan gedragen. Dus niet: je hoort één keer dat je een meisje best uit de auto kan gooien, en je grijpt zelf de eerste gelegenheid aan om dat uit te proberen. Tuurlijk niet. Maar herhaalde blootstelling zorgt wel degelijk dat je je seksistischer kan gaan gedragen. Wat brengen ouders bij?
Wat doen vrienden? Als zij de boodschap in muziek tegenspreken, dan is het effect van de muziek minder sterk. Maar als de media bevestigen wat je omgeving zegt, krijg je een double dosis-effect. Als je vader je moeder slecht behandelt én je krijgt vanuit muziek de boodschap dat dat oké is? Dan is het effect van die boodschap in de muziek sterker. Over de impact van seksistische boodschappen in Nederlandse hiphop kan Aafje de Roest wél meer vertellen.
Zij promoveert aan de Universiteit van Leiden op de invloed van Nederlandse hiphop op de culturele identiteit. Gender is in haar onderzoek een belangrijke pijler, vertelt ze, zo kijkt ze hoe artiesten en fans dealen met negatieve vrouwbeelden in hiphop. Onderzoek wijst uit dat zulke stereotypes het moeilijk maken voor vrouwen om in de muziekwereld als autoriteit en expert te worden gezien.
Ik zie dat getalenteerde vrouwen als Latifah, I Am Aisha, S10 en Niva structureel minder waardering krijgen voor hun kwaliteiten en te maken krijgen met seksisme. Ik weet dat ze zich kunnen redden, ze hebben hun woordje klaar, maar we zouden toch liever zien dat ze er minder mee in aanraking komen? De Roest is kritisch naar de platenmaatschappijen die seksistische boodschappen verspreiden. Dus als je als jarig jochie in een clickhole van straatrap bent beland en bij een sessie van die ene vrouwelijke artiest aankomt?
Dan is de kans ook groter dat je daar lompe, vrouwonvriendelijke comments onder gaat plaatsen. Dat is inderdaad de realiteit. Neem de jonge ijzersterke straatrapper Niva. En onder de Barz-sessie van Beckie wordt heel pijnlijk gesuggereerd dat Rotjoch haar het podium heeft gegund in ruil voor een pijpbeurt. Hiphopiconen zijn vaak mannen, het ís gewoon een mannenwereld. Als ik op een hiphopplatform werd gedeeld zoals ParraTV of Rapnieuwstv , dan kreeg ik specifiek heel veel haat puur omdat ik een meisje ben.
Dan word je hoer genoemd, krijg je opmerkingen over je lichaam, gaan mensen je judgen vanuit een seksueel oogpunt. Dat verhaal herkent Linde Schöne volledig. Is het als vrouw van 27 mijn werk om te voldoen aan het schoonheidsideaal van een stel pubers? Ik belandde een paar jaar geleden in een diepe depressie, en dit was een van de gedachtes waar ik mee heb geworsteld: wat is dit voor leven?
Waarom probeer ik nog indruk te maken op deze fuckwads? Ik maak kúnst. Ik schrijf liedjes en perform. De rest is bullshit. Ik besef dat die bullshit erbij hoort, maar het is niet waar ik voor heb gekozen. Als je van niks komt en allerlei mooie vrouwen in je videoclips kunt krijgen — en in het echte leven —, if you wanna show it off?
I get it. Ik snap het heel goed. Maar ik ben heel onzeker van geworden hoe er over vrouwen wordt gepraat. Dat een vrouw altijd bij een man hoort. Dat een vrouw altijd concessies moet doen. Dat je je op een bepaalde manier moet gedragen en kleden. In videoclips wordt de standaard heel hoog gelegd. Ik dacht altijd: ik moet er ook zo uitzien, als ik aantrekkelijk wil worden gevonden. Dan moet ik me ook zo dressen en een bepaalde levensstijl leven, terwijl dat helemaal niet is hoe ik wil leven.
Een verdrietige realisatie: als S10 zich aan dat beeld had geconformeerd, had dat haar ook veel kunnen opleveren. Maar ik heb al vroeg gerealiseerd dat dat voor mij geen echt succes is. Hoewel het wél het beeld is dat veel jongeren hebben van succes. Al vroeg maakte S10 dus de keuze om alleen wijde kleding te dragen. Ik ben heel bang om sexualized te worden.
Daar ben ik heel bewust mee bezig geweest. Maar pas recentelijk besefte ik: ik kleed me al jaren op een bepaalde manier dóór mannen. Als ik mijn lichaam wil laten zien, dan moet die keuze bij míj liggen.
Zaterdag 14st, Juni 5:27:44 Pm

Beschrijving:
Worldgreatest |
---|
47 jaar vrouw, Tweelingen |
Helenaven, Netherlands |
Portugees(Geavanceerd), Oekraïens(Basic) |
Bakker, Vertaler, Linguïst |
ID: 3788335325 |
Vrienden: brofoxx, Elaine, Beaconite |
Persoonlijke gegevens | |
---|---|
Geslacht | Vrouw |
Kinderen | Ja |
Hoogte | 168 cm |
Toestand | Gratis |
Onderwijs | Eerste |
Roken | Nee |
Drink | Nee |
Communicatie | |
Naam | Joan |
Bekeken: | 5785 |
Nummer: | +312338-356-53 |
Stuur een bericht |
Andere materialen